vineri, 3 aprilie 2009

Concursuri

Clopul Turistului 2008 festival organizat de Clubul de Turism Montan "Amicii Muntilor" Sibiu,sa desfasurat in data de 26-27 ianuarie in minunata statiune Paltinis(1450m).Sau adunat prieteni vechi si noi care s-au intrecut in urmatoarele probe:orientare sportiva,grafica,caricatura,slide show,video,foto color,colectii si proba teoretica.Au participat 16 cluburi din tara,Clubul Steaua Nordului avand o participare merituoasa si o clasificare la final mai mult decat onorabila ,dupa cum urmeaza:Locul 1 la proba Grafica,Locul 1 la proba Caricatura,Locul 3 la proba Slide Show,Locul 1 la proba Teoretica si locul 3 la proba Culturala.Fara falsa modestie dar,avand in vedere clasarile mai sus mentionate, adjudecarea Locului 1 in clasamentul general a venit foarte firesc!Felicitari tuturor participantilor si mai ales gazdelor

Enya - May it be

Concursuri

1. TROFEUL KOGAYON LA FINAL

Trofeul „Kogaion”, pus la bătaie de Asociaţia de Turism Montan „Kogaion” Orăştie, a aliniat la start 13 echipaje din cinci judeţe ale ţării şi municipiul Bucureşti. Concurenţii au avut de înfruntat vremea ploioasă, ceaţa, iar pe culmi, soarele arzător. Premiile au recompensat însă efortul depus în cele trei probe din concurs. Concursul, aflat la ediţia a XVIII-a, s-a desfăşurat în zona Groapa Seacă - Lacul Roşiile (în amonte de Cheile Jieţului, la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Petroşani), din Munţii Parâng pe parcursul a trei zile şi s-a încheiat duminică, după premierea câştigătorilor. Cele trei probe dure de concurs au fost: proba de regularitate (parcurgerea unui traseu turistic, cu posibilitatea atingerii altitudinii maxime în Vârful Parângul Mare - 2.519 metri) în cadrul căreia concurenţii au trecut şi un test de cunoştinţe teoretice, proba de alpinism, de orientare sportivă şi o probă culturală, care nu a intrat în clasamentul general însă a fost premiată.

ATE Trascău Corp Zlatna sunt marii câştigători de anul acesta al ediţiei cu numărul XVIII a Trofeului „Kogaion” cu 2.625 de puncte însumate penru toate probele de concurs. Tot ei sunt şi câştigătorii locului I la proba culturală. Pe locul II s-a situat echipa „Steaua Nordului” Arad, cu 1.980 de puncte. Locul III a fost ocupat de „Floare de colţ” Braşov, echipă care a însumat în cele trei probe 1.765 de puncte. Premiile au constat în efecte necesare membrilor echipajelor pentru drumeţii la munte: rucsaci, saci de dormit, izoprene, primusuri şi butelii de primus.

Concursul a avut loc în colaborare cu Direcţia pentru Sport a judeţului Hunedoara, Primăria municipiului Orăştie şi Direcţia Silvică Hunedoara - Deva, şi cu sprijinul Serviciului Salvamont Hunedoara.



Sursa: Servus Hunedoara 02/09/2008

www.servuspress.ro/hd/articol.php?id=9369